Szefowie kuchni wspólnie z Adamem Chrząstowskim gotować będą potrawy na bazie produktów tradycyjnych i lokalnych regionu łódzkiego.
Uczestnicy przygotowywać będą:
- jagnięcina ze Świniarki z musem chrzanowym, ziemniakami gratin z boczkiem i karmelizowanymi kurkami z marchewką
- udko gęsie owsianej confit na strudlu z podrobów i sosie miodowo-piwnym
- duet musów - z koziego sera i gorzkiej czekolady z powidłami śliwkowymi łowickim
Warsztaty odbędą się w 2 turach po dziesięć osób w każdej turze i trwać będą około 3 godzin.
W przerwie pomiędzy warsztatami, odbędzie się pokaz gotowania Grzegorza Labudy, który także wykorzysta do przygotowania dań produkty tradycyjne, lokalne województwa łódzkiego, m.in. gęś owsianą.
Mamy nadzieję, że warsztaty zainspirują szefów kuchni do tworzenia przepisów opartych na produktach lokalnych i regionalnych.
Adam Chrząstowski jest Szefem Kuchni, jednej z najlepszych obecnie restauracji w Krakowie Ancor. Wykorzystujące w swojej codziennej pracy produkty lokalne i regionalne. Jego wiedza i umiejętności z zakresu wykorzystywania polskich produktów lokalnych zostały zauważone i docenione – niedawno został wybrany patronem merytorycznym działań kulinarnych podczas polskiej prezydencji w Unii Europejskiej.
Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?