Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Festiwal Dobrego Smaku na rynku Manufaktury. Będzie kuchnia dla malucha i belgijskie gofry

redakcja
redakcja
6 czerwca w Łodzi startuje Festiwal Dobrego Smaku. W programie ...
6 czerwca w Łodzi startuje Festiwal Dobrego Smaku. W programie ... Daniel Siwak
6 czerwca w Łodzi startuje Festiwal Dobrego Smaku. W programie m.in. impreza na rynku Manufaktury.

Festiwal Dobrego Smaku 2013 w Łodzi. Zobaczcie program


W sobotę, 8 czerwca na rynku Manufaktury czekają nas atrakcje związane z Festiwalem Dobrego Smaku. Impreza startuje o godz. 10. i będzie podzielona na trzy strefy.

W pierwszej nazwanej "Celebrujemy dobre smaki" znajdzie się m.in. śniadanie z Atomówkami, czyli Ewą autorką bloga Moje Twory Przetwory, Pauliną autorką bloga From Movie to the Kitchen i Asią autorką bloga Biedronka w Kuchni. Na stole pojawią się m.in. belgijskie gofry, omlety i racuchy.

W drugiej strefie nazwanej "Niezłe Baziółka" Jacek Kaźmierczak przygotuje dania z Baziółkami. Będą pyszne koktajle i sorbety. Na rynku Manufaktury coś dla siebie znajdą tez najmłodsi. W strefie "Kuchnia dla malucha" zostaną zorganizowane m.in. warsztaty kulinarne, i dobre jedzenie.

Festiwal Dobrego Smaku na rynku Manufaktury - program

Celebrujemy dobre smaki - Strefa I

godz. 10.-12. Śniadanie z Atomówkami, czyli Ewą autorką bloga Moje Twory Przetwory, Pauliną autorką bloga From Movie to the Kitchen i Asią autorką bloga Biedronka w Kuchni. Na stole pojawią się m.in. belgijskie gofry, omlety i racuchy.

godz. 12.-13. Paolo Cozza przygotuje spaghetti alla carbonara

godz. 13.15.-14.45 Agnieszka, autorka bloga Coś dobrego przygotuje pesto do degustacji z domowymi, drożdżowymi paluchami oraz makaron z czosnkiem niedźwiedzim.

godz. 15.-16. Spaghetti al ragu gotuje Paul Cozza

godz. 16. - 17. Tortille będzie zawijać Ewa, autorka bloga Kraina Tysiąca Smaków

godz. 17.15 - 18.30. Hiszpańskie gazpacho przygotuje Damian, autor bloga Żyć żeby jeść

godz. 18.45. - 20. Paolo Cozza zaprasza na kolację - Risotto z prawdziwkami.

Niezłe Baziółka - Strefa II

godz. 10. - 14.30 Jacek Kaźmierczak przygotuje dania z Baziółkami.

godz. 15. - 20. Potrawy z wykorzystaniem ziół przygotuje Grzegorz Łapanowski a pomagać mu będzie Mateusz Krakowiak.

Kuchnia dla malucha - Strefa III

godz. 10 - 12. Ekoludek zaprasza na warsztaty z pogranicza kuchni i sztuki - warsztaty dla dzieci powyżej trzeciego roku życia.

godz. 12. - 14. Baby Club zaprasza na warsztaty kulinarne - warsztaty dla dzieci powyżej trzeciego roku życia.

godz. 12. - 15. Konsultacji dla rodziców z dietetykiem w ramach akcji ZdrowyPrzedszkolak.org.

godz. 14. -16. Kornelówka zaprasza na warsztaty kulinarne prowadzone przez duety dzieci i dorosłych - warsztaty dla dzieci powyżej piątego roku życia.

Ekoludek zaprasza na warsztaty z pogranicza kuchni i sztuki - warsztaty dla dzieci powyżej trzeciego roku życia.

godz. 16. - 18.
Studio Mini Forma zaprasza na warsztaty artystyczne i kulinarne - warsztaty dla dzieci powyżej piątego roku życia.

godz. 17.30 - 19.30 - Fikołkowo zaprasza na warsztaty kulinarne - warsztaty dla dzieci powyżej piątego roku życia.

od 7 lat
Wideo

Jak czytać kolory szlaków turystycznych?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto