Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

„Delivery Week” - festiwal kulinarny z dowozem do domu

Piotr Jach
Piotr Jach
Browar Księży Młyn, DaVella, Koku Sushi, Las Tablas Tapas Bar, NieLada Restobar oraz Pittu Pittu - to sześć łódzkich lokali uczestniczących w rozpoczynającym się festiwalu kulinarnym zatytułowanym „Delivery Week” („Tydzień dostaw”).

Wbrew pierwszemu skojarzeniu nie jest to kolejna kulinarna fiesta, lecz forma wsparcia dla gastronomii dotkniętej obostrzeniami stanu epidemii.

„Misją festiwalu jest wsparcie walczącej o przetrwanie polskiej sceny restauracyjnej. Duża liczba zamówień z dowozem to szansa dla polskich restauracji na przeżycie - uniknięcie bankructwa” - napisali organizatorzy akcji, za którą stoi zespół Restaurant Week Polska.

Festiwalowe obiady (2 dania w cenie 35 zł, mięsne lub wegetariańskie) zamawia się na stronie deliveryweek.pl.

Organizatorzy zapewniają, że proces przygotowania i bezkontaktowej dostawy dań odpowiada ostrym zaleceniom sanitarno-epidemiologicznym. Festiwal trwa do 19 kwietnia.

List intencyjny w sprawie utworzenia inkubatora przedsiębiorczości w Wieluniu został podpisany w listopadzie 2014 r. Od lewej marszałek województwa łódzkiego Witold Stępień, prezes ŁARR Przemysław Andrzejak oraz poprzedni burmistrz Janusz Antczak

Władze Wielunia nie wiedzą, czy chcą mieć inkubator dla firm

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto