W nowym budynku łódzkiego oddziału firmy Super Drob ruszyła produkcja wyrobów tzw. convenience food. Jest to żywność smażona, pieczona i panierowana, gotowa do spożycia po podgrzaniu.
Wydajność linii produkcyjnej wynosi 3 tony produktów przetworzonych na godzinę. Super Drob planuje, że po zatrudnieniu całej załogi (250-300 osób) produkcja będzie trwała całą dobę 7 dni w tygodniu.
Jak zapewnia Henryk Lipka, główny udziałowiec firmy Super Drob, średnia zarobków całego zakładu to około 3450 złotych.
Połowa produktów trafi na półki sklepowe w Polsce, a połowa na eksport. - Najwięcej do Wielkiej Brytanii, Niemiec, Francji, Danii, Łotwy, Estonii i na Ukrainę. Jako jedna z pięciu firm w Polsce może też eksportować wyroby do Chin.
Firma Super Drob planuje otworzyć w najbliższej przyszłości drugą linie produkcyjną.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?