Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restauracja Imber w Łodzi po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler. Jak znana restauratorka zmieniła lokal? ZDJĘCIA

Agnieszka Jedlińska
Agnieszka Jedlińska
Wczoraj (13 stycznia) w "Kuchennych rewolucjach" wystąpiła łódzka restauracja. Magda Gessler przyjechała pomóc właścicielom restauracji "Gargoły" przy ul. Piotrkowskiej 43. W dawnym, kultowym dla mieszkańców Łodzi pubie Oberża Folkowa "Zapiecek" rozgościła się kuchnia podhalańska. Po rewolucji można tam zjeść (póki co tylko na wynos) dania kuchni żydowskiej. Restauracja pod nowym szyldem "Imber" łączy w swojej karcie dań tradycje Łodzi żydowskiej. Jest więc tatar ze śledzia z piernikiem, zalewajka na baraninie i baranie pulpety z kaszą. Właściciele lokalu Sylwia i Irek Kuśmierczykowie wierzą, że dzięki tej rewolucji ich lokal spodoba się łodzianom i odwiedzającym Łódź turystom. 

Jak zmieniła się łódzka restauracja? Zobacz na kolejnych slajdach.
Wczoraj (13 stycznia) w "Kuchennych rewolucjach" wystąpiła łódzka restauracja. Magda Gessler przyjechała pomóc właścicielom restauracji "Gargoły" przy ul. Piotrkowskiej 43. W dawnym, kultowym dla mieszkańców Łodzi pubie Oberża Folkowa "Zapiecek" rozgościła się kuchnia podhalańska. Po rewolucji można tam zjeść (póki co tylko na wynos) dania kuchni żydowskiej. Restauracja pod nowym szyldem "Imber" łączy w swojej karcie dań tradycje Łodzi żydowskiej. Jest więc tatar ze śledzia z piernikiem, zalewajka na baraninie i baranie pulpety z kaszą. Właściciele lokalu Sylwia i Irek Kuśmierczykowie wierzą, że dzięki tej rewolucji ich lokal spodoba się łodzianom i odwiedzającym Łódź turystom. Jak zmieniła się łódzka restauracja? Zobacz na kolejnych slajdach. Krzysztof Szymczak
Restauracja IMPER po Kuchennych Rewolucjach. Magda Gessler przyjechała pomóc właścicielom restauracji "Gargoły" przy ul. Piotrkowskiej 43. W dawnym, kultowym dla mieszkańców Łodzi pubie Oberża Folkowa "Zapiecek" rozgościła się kuchnia podhalańska. Jak zmieniła się łódzka restauracja? Zobacz na kolejnych slajdach.

Po rewolucji można tam zjeść (póki co tylko na wynos) dania kuchni żydowskiej. Restauracja pod nowym szyldem "Imber" łączy w swojej karcie dań tradycje Łodzi żydowskiej. Jest więc tatar ze śledzia z piernikiem, zalewajka na baraninie i baranie pulpety z kaszą. Właściciele lokalu Sylwia i Irek Kuśmierczykowie wierzą, że dzięki tej rewolucji ich lokal spodoba się łodzianom i odwiedzającym Łódź turystom.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto