Restauracja IMPER po Kuchennych Rewolucjach. Magda Gessler przyjechała pomóc właścicielom restauracji "Gargoły" przy ul. Piotrkowskiej 43. W dawnym, kultowym dla mieszkańców Łodzi pubie Oberża Folkowa "Zapiecek" rozgościła się kuchnia podhalańska.
Jak zmieniła się łódzka restauracja? Zobacz na kolejnych slajdach.
Po rewolucji można tam zjeść (póki co tylko na wynos) dania kuchni żydowskiej. Restauracja pod nowym szyldem "Imber" łączy w swojej karcie dań tradycje Łodzi żydowskiej. Jest więc tatar ze śledzia z piernikiem, zalewajka na baraninie i baranie pulpety z kaszą. Właściciele lokalu Sylwia i Irek Kuśmierczykowie wierzą, że dzięki tej rewolucji ich lokal spodoba się łodzianom i odwiedzającym Łódź turystom.
Wideo
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!