Do wytwarzania Łódzkiego Sorbetu Cytrynowego mogą przyłączyć się lokalni wytwórcy lodów. Łódzcy przedsiębiorcy korzystają z karnówki. Wiedzą, że woda w Łodzi pochodzi z ujęć głębinowych i nie ustępuje w niczym tej sprzedawanej w butelkach.
Na łódzkiej wodzie w rzemieślniczym Browarze „Księży Młyn” powstało już 9. gatunków piwa. Również „Browar Łódzki” warzy swoje piwa na wodzie głębinowej. Na bazie wody z Łodzi powstaje też napój jabłkowy „łódzki kompot”. Woda podawana jest na życzenie klientów w restauracjach.
Jak czytać kolory szlaków turystycznych?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?