Łódzki Kompot to idealne połączenie łódzkiej wody głębinowej z sokiem. ZWiK rozpoczął właśnie współpracę z lokalną firmą - Soki Regionalne. Łódzki kompot jest drugim lokalnym produktem, który powstał na bazie łódzkiej wody. W Browarze "Księży Młyn" na łódzkiej wodzie głębinowej warzonych jest już 7 rodzajów piwa.
Prezes ZWiK Romuald Bosakowski mówi, że Łódź powstała dzięki wodzie, która napędzała włókienniczą Łódź. Teraz na łódzkiej wodzie powstał regionalny produkt, który trafi nie tylko do mieszkańców Łodzi, ale i całej Polski. Napój Łódzki Kompot wspiera też sadowników z województwa łódzkiego.
Łódzki kompot zawiera 20 procent soku tłoczonego z jabłek pochodzących z sadów województwa łódzkiego. Napój jest w 100 procentach naturalny.
Łódzki kompot dostępny jest już w łódzkich restauracjach, pubach i sklepach. Wkrótce będzie dostępny w całej Polsce.
Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?