Wielka tajemnica skrobania jajek:
Wydmuszki, najlepiej białe, należy wygotować w wywarze z łupin cebulowych. Należy je przedtem wypełnić całkowicie wywarem. Dla lepszego efektu dobrze jest najpierw przecedzić wywar z łupin przez sitko i dopiero wtedy napełnić wydmuszki wywarem. Gotować do uzyskania odpowiedniego koloru - według uznania. Im dłużej gotujemy, tym otrzymamy mocniejszą barwę. Następnie całość pozbawioną wewnętrznych płynów suszymy w pokojowej temperaturze i przystępujemy do wydrapywania dowolnych wzorów ostrym narzędziem (żyletka, ostrze skalpela tudzież nożyk do tapet).
Wszystkiego najlepszego, zdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych oraz miłego drapania skorupek!
Krzysztof Bosak i Anna Bryłka przyjechali do Leszna
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?