Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepisy wielkanocne: Faszerowane jaja (przepis)

redakcja
redakcja
Nie wiesz, jak zrobić faszerowane jaja na Wielkanoc? Sprawdź przepis.
Wielkanoc 2014 życzenia i wierszyki świąteczne


Składniki:

9 jaj
natka pietruszki
5 dużych pieczarek
majonez
sól, pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:

1. Gotujemy jajka na twardo
2. W trakcie myjemy pieczarki, płuczemy natkę
3. Ścieramy pieczarki na tarce (na małym oczku)
4. Siekamy drobno natkę
5. Podsmażamy pieczarki wraz z natką pietruszki (ok. 15-20 min) od czasu do czasu mieszając, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku
6. Następnie pozostawiamy całość do całkowitego wystygnięcia
7. Jajka obieramy i przekrawamy na połowy
8. Żółtko z jajek wrzucamy do naczynia (najlepiej miski) i rozdrabniamy widelcem, a następnie dodajemy resztę, czyli pieczarki i dobrze mieszamy
9. Dodajemy 1 łyżkę majonezu, aby masa była gładka
10. Łyżeczką „nadziewamy” połówki jajek przygotowanym farszem
11. Ozdabiamy je według uznania (najczęściej majonezem i listkiem natki pietruszki)


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto