Składniki:
9 jaj
natka pietruszki
5 dużych pieczarek
majonez
sól, pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Gotujemy jajka na twardo
2. W trakcie myjemy pieczarki, płuczemy natkę
3. Ścieramy pieczarki na tarce (na małym oczku)
4. Siekamy drobno natkę
5. Podsmażamy pieczarki wraz z natką pietruszki (ok. 15-20 min) od czasu do czasu mieszając, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku
6. Następnie pozostawiamy całość do całkowitego wystygnięcia
7. Jajka obieramy i przekrawamy na połowy
8. Żółtko z jajek wrzucamy do naczynia (najlepiej miski) i rozdrabniamy widelcem, a następnie dodajemy resztę, czyli pieczarki i dobrze mieszamy
9. Dodajemy 1 łyżkę majonezu, aby masa była gładka
10. Łyżeczką „nadziewamy” połówki jajek przygotowanym farszem
11. Ozdabiamy je według uznania (najczęściej majonezem i listkiem natki pietruszki)
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?