Przepisy naszych użytkowników. Zdradź swój przepis i wygraj kolację w andel's Hotel
Kurczak w papryce z tymiankiem z nadzieniem z białej fasolki i kiełbasy chorizo z suszonymi pomidorami Kurczaka posolić, popieprzyć i natrzeć papryka w proszku.Odstawić. Farsz:kiełbasę chorizo pokroić i podsmażyć dodać cebulkę zeszklić na patelni dodać pokrojone suszone pomidorki i na koniec wsypać biała fasolkę wymieszać posypać tymiankiem. Farszem nadziać kurczaka: "zamykając" go cała cytryna. Do blachy w której będziemy piec kurczaka wlać białe wino i taka sama ilość wody, dodać gałązki tymianku zakryć szczelnie folia . Piec około godziny. Zdjąć folie i piec aby skórka się przyrumieniła. Po upieczeniu wyjac farsz do miseczki. Cytrynę z kurczaka wycisnąć do sosu, który powstał z pieczenia.Kurczaka pokroić na porcje. Polać sosem.Podawać z nadzieniem. c.d. ->