18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepisy naszych użytkowników. Zdradź swój przepis i wygraj kolację w andel's Hotel

mm
Pierś z kurczaka z błękitnym serem Lazur, owinięta w szynkę parmeńską podana z karmelizowaną gruszką

Składniki (na 2 porcje):
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 op. sera błękitnego Lazur
- 2 plastry szynki parmeńskiej
- 1 gruszka
- 2 łyżki miodu płynnego
- 2 łyżki masła
- S&P
- rukola (do przyozdobienia)

Piersi naciąć, tak aby otrzymać z nich 2 duże filety. Rozbić. Posolić i
popieprzyć. Po środku rozbitego fileta, położyć ser Lazur i zawinąć jak
dewolaja. Każdą pierś owinąć długim plastrem szynki parmeńskiej, w
przeciwnym kierunku, niż zwijaliśmy pierś. Dzięki takiemu zawinięciu, pierś
nam się nie rozwinie podczas pieczenia. Piersi umieścić w naczyniu
żaroodpornym. Piec przez 45min w piekarniku nagrzanym do 180°C.

Podczas pieczenia piersi, na patelni rozpuścić masło z miodem. Dodać
pokrojoną w plastry gruszkę i smażyć ją do uzyskania gęstego karmelu,
przewracając na drugą stronę - uważać, żeby gruszki pod koniec smażenia nie
rozwaliły się podczas przewracania. (mi to zajęło tyle czasu ile smażyła
się pierś).
Piersi wyłożyć na talerz i na każdej położyć po 2 plastry karmelizowanej
gruszki. Przyozdobić rukolą.

Smacznego!
Pierś z kurczaka z błękitnym serem Lazur, owinięta w szynkę parmeńską podana z karmelizowaną gruszką Składniki (na 2 porcje): - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 op. sera błękitnego Lazur - 2 plastry szynki parmeńskiej - 1 gruszka - 2 łyżki miodu płynnego - 2 łyżki masła - S&P - rukola (do przyozdobienia) Piersi naciąć, tak aby otrzymać z nich 2 duże filety. Rozbić. Posolić i popieprzyć. Po środku rozbitego fileta, położyć ser Lazur i zawinąć jak dewolaja. Każdą pierś owinąć długim plastrem szynki parmeńskiej, w przeciwnym kierunku, niż zwijaliśmy pierś. Dzięki takiemu zawinięciu, pierś nam się nie rozwinie podczas pieczenia. Piersi umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec przez 45min w piekarniku nagrzanym do 180°C. Podczas pieczenia piersi, na patelni rozpuścić masło z miodem. Dodać pokrojoną w plastry gruszkę i smażyć ją do uzyskania gęstego karmelu, przewracając na drugą stronę - uważać, żeby gruszki pod koniec smażenia nie rozwaliły się podczas przewracania. (mi to zajęło tyle czasu ile smażyła się pierś). Piersi wyłożyć na talerz i na każdej położyć po 2 plastry karmelizowanej gruszki. Przyozdobić rukolą. Smacznego! Karolina Adamczyk-Rzeźnik
Poprosiliśmy Was o przysyłanie swoich popisowych przepisów kulinarnych. Po tych, które dostaliśmy można wywnioskować, że nie boicie się eksperymentować i chętnie byśmy spróbowali każdej z tych potraw. Wszystkie Wasze przepisy zostały przedstawione szefowi kuchni andel's Hotel Łódź, Mirosławowi Jabłońskiemu. On też wybrał zwycięzcę. Na kolację i wspólne gotowanie z panem Mirosławem wybierze się Sebastian Szewczyk. Gratulujemy i zachęcamy do wypróbowania wszystkich przesłanych przepisów.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto