Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 30
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szef Kuchni: Wiktoria Sobiech

MENU 1
Przystawka
Ser kozi...
fot. restaurantweek.pl

Łódź Restaurant Week 2017. Sprawdź, które restauracje uczestniczą w 10. edycji [LISTA,MENU,GALERIA]

Bawełna - Rynek Manufaktury Łódź - Ogrodowa 19a/46

Szef Kuchni: Wiktoria SobiechMENU 1Przystawka Ser kozi zapiekany w cieście filo, podany z orzechami włoskimi i owocem granatu. Danie główne Lazania - płaty makaronu przekładane ragoût z jelenia, sosem beszamel z wyczuwalnym aromatem jałowca oraz groszkiem cukrowym i sosem pomidorowym. Całość posypana płatkami parmezanu. Podana z mixem sałat. Deser Tarta na kruchym spodzie z delikatnym kremem mascarpone, śliwkami przesmażonymi na karmelu z chrupiącą kruszonką z prażonej kaszy gryczanej i białej czekolady. MENU 2Przystawka Grillowany ser halloumi z warzywami, pesto z rukoli oraz prażone orzechy pinii. Danie główne Makaron tagliatelle z oliwą, tuńczykiem, kaparami, pomidorami cherry, czosnkiem i sałatką z rukoli. Deser Tarta na kruchym spodzie z delikatnym kremem mascarpone, śliwkami przesmażonymi na karmelu z chrupiącą kruszonką z prażonej kaszy gryczanej i białej czekolady. Łódź Restaurant Week 2017. Sprawdź, które restauracje uczestniczą w 10. edycji [LISTA,MENU,GALERIA]

Zobacz również

W środku nocy wszedł na dach szpitala. Interweniowały służby

W środku nocy wszedł na dach szpitala. Interweniowały służby

Zaniedbany skwer przy Alejach zrobił się czerwony i... romantyczny!

Zaniedbany skwer przy Alejach zrobił się czerwony i... romantyczny!

Polecamy

Tu możesz spędzić wymarzony weekend z rodziną. Śląska perełka cię nie zawiedzie

Tu możesz spędzić wymarzony weekend z rodziną. Śląska perełka cię nie zawiedzie

Disney – filmowe porażki 2023 roku i DC

Disney – filmowe porażki 2023 roku i DC

Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia

Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia