Łódź Restaurant Week 2017. Sprawdź, które restauracje uczestniczą w 10. edycji [LISTA,MENU,GALERIA]
Bawełna - Rynek Manufaktury Łódź - Ogrodowa 19a/46
Szef Kuchni: Wiktoria SobiechMENU 1Przystawka Ser kozi zapiekany w cieście filo, podany z orzechami włoskimi i owocem granatu. Danie główne Lazania - płaty makaronu przekładane ragoût z jelenia, sosem beszamel z wyczuwalnym aromatem jałowca oraz groszkiem cukrowym i sosem pomidorowym. Całość posypana płatkami parmezanu. Podana z mixem sałat. Deser Tarta na kruchym spodzie z delikatnym kremem mascarpone, śliwkami przesmażonymi na karmelu z chrupiącą kruszonką z prażonej kaszy gryczanej i białej czekolady. MENU 2Przystawka Grillowany ser halloumi z warzywami, pesto z rukoli oraz prażone orzechy pinii. Danie główne Makaron tagliatelle z oliwą, tuńczykiem, kaparami, pomidorami cherry, czosnkiem i sałatką z rukoli. Deser Tarta na kruchym spodzie z delikatnym kremem mascarpone, śliwkami przesmażonymi na karmelu z chrupiącą kruszonką z prażonej kaszy gryczanej i białej czekolady. Łódź Restaurant Week 2017. Sprawdź, które restauracje uczestniczą w 10. edycji [LISTA,MENU,GALERIA]