Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Kraków. Posprzątali śmieci z przeszłości, sprzed... 21 lat!

Kraków. Posprzątali śmieci z przeszłości, sprzed... 21 lat!

Rodzinna Majówka Rowerowa z biskupem Marianem Florczykiem odbędzie się 18 maja [FOTO]

Rodzinna Majówka Rowerowa z biskupem Marianem Florczykiem odbędzie się 18 maja [FOTO]

Polecamy

Wypadek w gminie Grabów. Traktor docisnął 59-latka. Na miejscu lądował LPR

Wypadek w gminie Grabów. Traktor docisnął 59-latka. Na miejscu lądował LPR

Tańczymy dla Zuzi. W niedzielę wyjątkowa akcja w Łęczycy

Tańczymy dla Zuzi. W niedzielę wyjątkowa akcja w Łęczycy

Kiedy pić kawę? Ekspertka od snu podaje konkretną godzinę

Kiedy pić kawę? Ekspertka od snu podaje konkretną godzinę