Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Byliśmy na 55. miejscu pod względem wycieku danych. Jak jest obecnie?

Byliśmy na 55. miejscu pod względem wycieku danych. Jak jest obecnie?

Uczniowie opolskiego Ekonomika będą współpracować z Galerią Sztuki Współczesnej

NOWE
Uczniowie opolskiego Ekonomika będą współpracować z Galerią Sztuki Współczesnej

Polecamy

Powołano wiceprezydenta Skierniewic. Stanowisko objęła Iwona Górniak

Powołano wiceprezydenta Skierniewic. Stanowisko objęła Iwona Górniak

Samobójstwa wśród młodych to już nie epidemia? Jest opinia specjalistów

Samobójstwa wśród młodych to już nie epidemia? Jest opinia specjalistów

5 polskich tradycji zachwyciło ekspertów! Warto zobaczyć je na własne oczy

5 polskich tradycji zachwyciło ekspertów! Warto zobaczyć je na własne oczy