Przedział wiekowy "imprezowiczów" jest bez znaczenia. Po kolorowego żelka sięgnie każdy.
Potrzebne:
- pomarańcze tudzież cytryny
- owocowe galaretki w proszku
Przygotowanie:
1. Przyrządzamy galaretki według przepisu na opakowaniu
2. Rozlane do naczyń ostudzone już galaretki wkładamy do lodówki (nie zapominamy, by co jakiś czas w trakcie wykonywania pozostałych czynności, sprawdzać czy nie skrzepły się za bardzo)
3. Myjemy owoce (zawsze znajdzie się ktoś, kto pochłonie galaretkę wraz ze skórką)
4. Odkrawamy pomarańczy "czapeczkę"
5. Przez zrobiony otwór usuwamy miąższ (przyda się mały nożyk oraz łyżeczka)
6. Kiedy wydrążyliśmy już miąższ i galaretka jest lekko skrzepnięta, wlewamy ją do skórek (najlepiej umieścić je w jakimś pojemniku, ażeby stabilnie stały, ja użyłam pudełka po lodach)
7. Wkładamy do lodówki, następnie wyjmujemy jak będą dobrze skrzepnięte (rada: najlepiej zostawić na całą noc lub najzwyczajniej w świecie włożyć na jakiś czas do zamrażalnika, wtedy lepiej się kroi)
8. Kroimy owocowe galaretki w średniej grubości plastry
9. Następnie te plastry przekrawamy na pół i umieszczamy na talerzu tudzież półmisku.
RADA: Jeśli chcemy galaretki przetransportować, najlepiej zmrozić je (w całości, w pomarańczy) najpierw w zamrażalniku i kroić dopiero na miejscu.
POLECAM!!!
ZOBACZ RÓWNIEŻ | |
Tani Sylwester w Łodzi 2012/2013 [kluby, imprezy]Sylwester 2012/2013 coraz bliżej. Zobaczcie oferty spędzenia imprezy noworocznej w klubach i restauracjach w Łodzi. |
Wywiad z prezesem Jagiellonii Białystok Wojciechem Pertkiewiczem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?