Barry Callebaut specjalizuje się w pozyskiwaniu kakao i wytwarzaniu półproduktu czyli płynnej czekolady, wykorzystywanej następnie przez producentów do wyrobu słodyczy. Łódzki zakład dostarcza wyroby przemysłowym wytwórcom żywności a także profesjonalnym rzemieślników. Przy zakładzie odbywają się też szkolenia i prezentacje w Akademii Czekolady.
Rozbudowa zakładu będzie kosztowała 95 milionów. Wybudowany zostanie nowy obiekt do produkcji kuwertury czyli masy czekoladowej o wyższej niż standardowa zawartości masła kakaowego. Powiększona zostanie powierzchnia magazynowa a także infrastruktura załadunkowa i rozładunkowa. Utworzy zostanie warsztat zaplecza technicznego, powstaną nowe drogi i plac manewrowy.
Maturzyści zakończyli rok szkolny. Czekają na nich egzaminy maturalne
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?