Przepisy na lato: Orzeźwiające napoje, sorbety, chłodnik i kawa mrożona [ZDJĘCIA]
Przepisy na lato: Zupa z botwiny
Zupa z botwiny z rybą - przepis: 350 g filetu z pstrąga 100 g pokrzywy 200 g botwinki 100 g szpinaku 200 g szczawiu pączek koperku 3 ogórki szczypiorek 2 l kwasu chlebowego 1 łyżka świeżo startego chrzanu 1 łyżeczka skórki z cytryny sól i pieprz śmietana dla podania [/lista] Sposób przygotowania: Rybę dusimy na patelni na małym ogniu do gotowości. Szpinak, botwinkę, szczaw i pokrzywę obdarzamy wrzątkiem i drobno posiekać. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Koperek i szczypiorek drobno siekamy. Wszystko to łączymy w dużym garnku. Dodajemy skórkę z cytryny i chrzan. Zalewamy kwasem chlebowym, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Następnie dokładnie mieszamy zupę. Odstawiamy ją do lodówki. Przed podaniem do każdego talerza wkładamy kawałek ryby i łyżkę śmietany. ZOBACZ TAKŻE: Przepisy na grilla: Jak przygotować najlepsze dania z rusztu