Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi zaprezentował w czwartek, 19 maja, propozycję nauki w zawodzie technik przetwórstwa mleczarskiego. Partnerem nowego oddziału jest Łódzka Spółdzielnia Mleczarska Jogo.
Uczniowie "Spożywczaka" będą uczyć się zawodu, który jeszcze nie widnieje w spisie ministerstwa edukacji - chodzi o technika kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. W tym celu placówka będzie współpracować z zakładami spożywczymi pod opieką Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej. Eksperyment ma doprowadzić do wprowadzenia zawodu do spisu ministerstwa.
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi zaprasza na dzień otwarty 11 czerwca w godzinach 10:00-13:00.
Zmarł Jan Ptaszyn Wróblewski
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?