Łódzki Kompot powstaje na bazie łódzkiej wody głębinowej i soku tłoczonego z jabłek Ziemi Łódzkiej. Współpracę przy jego wytwarzaniu rozpoczęły Łódzkie Wodociągi z firmą Soki Regionalne.
Łódzcy restauratorzy będą serwować wodę z kranu
Napój zawiera 20 procent soku tłoczonego z jabłek z sadów województwa łódzkiego. Jest też delikatnie pasteryzowany, zawiera witaminy oraz minerały: wapń, magnez, potas. Nie jest dodatkowo słodzony.
Łódzki kompot dostępny jest już w łódzkich restauracjach, pubach i sklepach. Wkrótce będzie dostępny w całej Polsce.
Kliknij w zdjęcie, żeby rozpocząć przeglądanie galerii
- To miasto powstało dzięki wodzie. To ona napędzała włókienniczą Łódź. Teraz na łódzkiej wodzie powstał regionalny produkt, który trafi nie tylko do mieszkańców Łodzi, ale i całej Polski. Naszym nowym napojem owocowym wspieramy sadowników z województwa łódzkiego - mówi Prezes ZWiK Romuald Bosakowski.
W rzemieślniczym Browarze "Księży Młyn" na łódzkiej wodzie głębinowej warzonych jest już 7 rodzajów piwa.
Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?