Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Na bazie łódzkiej kranówki powstały soki. Łódzki Kompot podbije Polskę?

Redakcja
Jabłka z sadów regionu łódzkiego i woda głębinowa - z takich składników powstał Łódzki Kompot.

Łódzki Kompot powstaje na bazie łódzkiej wody głębinowej i soku tłoczonego z jabłek Ziemi Łódzkiej. Współpracę przy jego wytwarzaniu rozpoczęły Łódzkie Wodociągi z firmą Soki Regionalne.

Łódzcy restauratorzy będą serwować wodę z kranu

Napój zawiera 20 procent soku tłoczonego z jabłek z sadów województwa łódzkiego. Jest też delikatnie pasteryzowany, zawiera witaminy oraz minerały: wapń, magnez, potas. Nie jest dodatkowo słodzony.

Łódzki kompot dostępny jest już w łódzkich restauracjach, pubach i sklepach. Wkrótce będzie dostępny w całej Polsce.

Kliknij w zdjęcie, żeby rozpocząć przeglądanie galerii

- To miasto powstało dzięki wodzie. To ona napędzała włókienniczą Łódź. Teraz na łódzkiej wodzie powstał regionalny produkt, który trafi nie tylko do mieszkańców Łodzi, ale i całej Polski. Naszym nowym napojem owocowym wspieramy sadowników z województwa łódzkiego - mówi Prezes ZWiK Romuald Bosakowski.

W rzemieślniczym Browarze "Księży Młyn" na łódzkiej wodzie głębinowej warzonych jest już 7 rodzajów piwa.

od 12 lat
Wideo

Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto