Jak poznać żywność ekologiczną?
Oznakowanie – na co zwracać uwagę, aby nie dać się nabrać na „green washing”
Karol Przybylak (Biokurier.pl)
Jak działa ekologiczne gospodarstwo?
Kilka słów o tym jak uprawa się eko warzywa. Jak powstają przetwory ekologiczne? O sprzedaży bezpośredniej żywności EKO.
Roman Wagner (rolnik ekologiczny z Lubnowa w województwie Dolnośląskim)
O ekologicznych mąkach i makaronie
Jak powstają? Czym różnią się od produktów konwencjonalnych? Jak je poznać? Gdzie szukać?
Mieczysław Babalski (Wytwórnia Makaronu BIO, pierwszy producent ekologicznego makaronu http://biobabalscy.pl)
Dlaczego warto spróbować eko soków?
Jak wytwarza się ekologiczne soki? Na co zwracać uwagę, gdy kupujemy sok? Co oznacza napis 100% na opakowaniu?
Tadeusz Szynkiewicz (Żywność ekologiczna Bio Food, producent ekologicznych soków i napojów)
Eko ryby i ryby ze zrównoważonych połowów
Dlaczego zrównoważone połowy są potrzebne? Co to znaczy, że ryba jest ekologiczna? Gdzie szukać informacji?
Andrzej Szeremeta (pracownik Międzynarodowej Federacji Organizacji Rolnictwa Ekologicznego IFOAM w Brukseli, współpracownik Biokuriera i Zielonego Instytutu)
Jak kupić dobry miód? 7 kroków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?