Zbliża się trzecia edycja Restaurant Week - Festiwalu Najlepszych Restauracji. W czasie festiwalu szefowie kuchni łódzkich restauracji zaprezentują swoje umiejętności oraz wizję autorskiej kuchni w specjalnie przygotowanym menu festiwalowym.
Festiwal odbywać się będzie od 21 do 30 kwietnia. W menu restauracji festiwalowych znajdą się przygotowane specjalnie z myślą o Restaurant Week trzydaniowe zestawy, składające się z przystawek, dań głównych i deserów. Każdy zestaw będzie kosztował 39 zł. Żeby zarezerwować stoliki, wystarczy wejść na stronę www.restaurantweek.pl i wybrać restaurację.
Listę łódzkich restauracji biorących udział w festiwalu i festiwalowe menu prezentujemy w naszej galerii zdjęć.
Restaurant Week jest znaną i sprawdzoną formułą, która przyjęła się m.in. w Nowym Jorku, Londynie i Kopenhadze, a więc centrach światowej gastronomii. Główną ideą Festiwalu Najlepszych Restauracji jest przybliżanie gościom fascynującego świata kultury restauracyjnej.
- Jedzenie nie tylko pozwala zaspokoić głód. Restaurant Week udowadnia, że warto je celebrować, odnaleźć w posiłkach formę relaksu i odstresowania, pozwolić sobie zapomnieć przy stole o codziennym pośpiechu i restrykcyjnych dietach - mówi Igor Jankowski, organizator Restaurant Week.
Pierwszą polską edycję Restaurant Week zorganizowano w Warszawie w listopadzie 2014 roku. Wzięły w niej udział 32 Restauracje i prawie 11.000 gości. W listopadzie 2016 roku miał miejsce już trzeci festiwal ogólnopolski, w którym uczestniczyło 310 najlepszych Restauracji w 11 największych polskich miastach oraz ponad 75.500 gości.
Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?