5 z 5
Poprzednie
Przejdź na i.pl
W Łodzi powstała nowa pizzeria. Oryginalne placki mają orientalny charakter. Pizza dla miłośników kuchni azjatyckiej
Pizze są nieoczywiste i opierają się o składniki z różnych miejsc, są składniki azjatyckie, meksykańskie. W ten sposób chcą udowodnić, że pizza jest dobrą bazą do budowania nowych rzeczy - dodaje Adrian Szpadzik.[/cyt] Tak jak w klasycznej włoskiej pizzy najważniejsze jest ciasto, którego dojrzewanie trwa 48 godzin. Do tego składniki najwyższej jakości, które są przygotowywane samodzielnie lub kupowane od producentów. Liczy się nie tylko rodzaj dodatków, ale także ich wysoka jakość. Przygotowanie jednej pizzy trwa ok. 5 minut. Ciasto jest kruche i delikatne i przypomina podpłomyk. Zaskakuje połączenie marynowanych grzybków shitake, sosu pieprzowego, szynki i lekko ściętego, płynnego żółtka.