Potrawy wielkanocne. Jakie potrawy na Wielkanoc? Jakie dania na Wielkanoc? Sprawdzone przepisy na Wielkanoc: jajka barszcz, chrzan 1.04.2021
Prosty przepis na jajka faszerowane pieczarkami. Będziemy potrzebować: 0,5 kg pieczarek, 12 jaj, majonez i musztardę (takie jak lubimy), sól i pieprz do smaku. Jak przygotować jajka faszerowane pieczarkami?. Jajka gotujemy na twardo: zajmie to około 8 minut. W tym czasie pieczarki kroimy w drobną kostkę lub trzemy na tarce z najgrubszymi oczkami. Podsmażamy z odrobiną oleju (łyżka) oraz solimy (szczypta, pół łyżeczki), aby puściły sok. Mieszamy, aby się nie przypaliły i nie obeschły. Niech pozostaną jędrne, i lekko zarumienione. Jajka studzimy i obieramy. Przecinamy wzdłuż, na pół. Delikatnie wyjmujemy żółtka i kruszymy. Pokruszone żółtka mieszamy z pieczarkami i dodajemy dużą łyżkę majonezu i musztardę (do smaku). Mieszamy całość, aż się połączy. Jeśli jest zbyt suche, możemy jeszcze dodać majonezu, doprawiamy solą i pieprzem, jeśli farsz tego wymaga. Małą łyżeczką nakładamy farsz na jajka. CZYTAJ DALEJ >>>> ...