2 z 8
Poprzednie
Następne
Nowe restauracje w Łodzi i okolicy. Te lokale otworzyły się mimo pandemii latem 2021. Co można zjeść? ZDJĘCIA, MENU CENY
Ferment. Pizza i Kranyul. Piotrkowska 99 Nowy lokal twórców lubianych przez łodzian miejsc Ato Ramen, Ato Sushi i P29, czyli Adriana Szczepanik, Kaspra Krajewskiego i Rafała Telusa. Tym razem połączyli i pizzę i koktajle nalewane z kranów. Restauratorzy używają tylko tradycyjnych technik fermentacji ciasta, które przygotowywane jest aż 70 godzin. Do tego można kupić specjalne skomponowane koktajle. Najtańsza pizza marinara (pomidory plus konfitowany czosnek i przyprawy) kosztuje 18 zł, diabolo 30 zł. Są też pizze w stylu azjatyckim, np. pizza wzbogacona kimchi, japońską gorczycą i papryką gochugaru kosztuje 36 zł. Ceny koktajli z nalewaka to np. 22 zł spritz, 25 zł asian. CZYTAJ DALEJ >>> .