Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości...
fot. Jill Wellington/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 4. Jajka sadzone

Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości tłuszczu, dzięki temu nie tracą wartości odżywczych. Mogą jednak stać się ciężkostrawne jeśli wchłoną za dużą ilość tłuszczu, dlatego najlepiej smażyć je na łyżeczce oleju roślinnego np. rzepakowego czy słonecznikowego. Jajka sadzone należy rozbijać na dobrze nagrzaną patelnię i olej, a po usmażeniu od razu zdjąć z patelni, aby wchłonęły jak najmniej tłuszczu.

Zobacz również

IV liga: Dziewiąty z rzędu triumf Sokoła Aleksandrów. RKS pokonał AKS SMS Łódź

IV liga: Dziewiąty z rzędu triumf Sokoła Aleksandrów. RKS pokonał AKS SMS Łódź

Alan Uryga: Musimy godnie zaprezentować się w Europie. Oby jako drużyna z ekstraklasy

Alan Uryga: Musimy godnie zaprezentować się w Europie. Oby jako drużyna z ekstraklasy

Polecamy

Superpuchar Polski w Piłce Ręcznej. Atlas Arena Gotowa na Sportowe Święto!

Superpuchar Polski w Piłce Ręcznej. Atlas Arena Gotowa na Sportowe Święto!

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Konkursy „Rowerowe Łódzkie na Plus” i „Strzelectwo sportowe Plus” rozstrzygnięte

Konkursy „Rowerowe Łódzkie na Plus” i „Strzelectwo sportowe Plus” rozstrzygnięte