Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Łódzkie bułki na eksport

(pd)
Odremontowane beczki Grohmana będą głównym wejściem do zakładu.
Odremontowane beczki Grohmana będą głównym wejściem do zakładu.
Rozpoczęła się budowa kolejnego zakładu na terenach Łódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej przy ul. Tymienieckiego. W październiku przyszłego roku ma ruszyć tam produkcja pieczywa i wyrobów cukierniczych, które w ...

Rozpoczęła się budowa kolejnego zakładu na terenach Łódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej przy ul. Tymienieckiego.

W październiku przyszłego roku ma ruszyć tam produkcja pieczywa i wyrobów cukierniczych, które w formie zamrożonej eksportowane będą głównie na rynki zachodnie. Wraz z budową nowego zakładu restaurowane będą również zabytkowe beczki Grohmana, które znajdują się na działce należącej do inwestora.

– Remont ten rozpisany jest na 5 lat, a po jego zakończeniu będzie to reprezentacyjne, główne wejście do zakładu – mówi prezes Damazy Szynklewski, prezes firmy.

Zatrudnienie w zakładzie znajdzie 60 osób.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto