Rozpoczęła się budowa kolejnego zakładu na terenach Łódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej przy ul. Tymienieckiego.
W październiku przyszłego roku ma ruszyć tam produkcja pieczywa i wyrobów cukierniczych, które w formie zamrożonej eksportowane będą głównie na rynki zachodnie. Wraz z budową nowego zakładu restaurowane będą również zabytkowe beczki Grohmana, które znajdują się na działce należącej do inwestora.
– Remont ten rozpisany jest na 5 lat, a po jego zakończeniu będzie to reprezentacyjne, główne wejście do zakładu – mówi prezes Damazy Szynklewski, prezes firmy.
Zatrudnienie w zakładzie znajdzie 60 osób.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?