Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Potrzebujemy szklanki ugotowanego grochu, cebuli, ząbku...
fot. pixabay.com/kengkreingkrai

Groch? Soczewica? A może fasola? Postaw na rośliny strączkowe, dziś mają swoje święto. Tyle uprawia się ich w Polsce

Co zrobić z grochu? Pastę!

Potrzebujemy szklanki ugotowanego grochu, cebuli, ząbku czosnku, łyżki oleju, soku z cytryny i przypraw. Można dodać kminek, sól, pieprz, a także wybrane nasiona, np. sezam. Posiekaną cebulę najpierw podsmażamy wraz z czosnkiem, dodajemy do grochu i wraz z dodatkami miksujemy na pastę. Całość wsadzamy do lodówki, aby zgęstniała.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 28.04 w Węgrowie

NOWE
Przegląd tygodnia od 28.04 w Węgrowie

Tygodniowy przegląd prasy w Złocieńcu, (28.04-4.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Złocieńcu, (28.04-4.05.2024)

Polecamy

Superpuchar Polski w Piłce Ręcznej. Atlas Arena Gotowa na Sportowe Święto!

Superpuchar Polski w Piłce Ręcznej. Atlas Arena Gotowa na Sportowe Święto!

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia