Fine Dining Week po raz kolejny w Łodzi. Zobacz restauracje oraz ich menu
Lokal
- ul. Sienkiewicza 61 Menu A - amuse bouche Seler wakame, veloute kalafior, puree marchewka-chilli, olej borowikowy, mikro pietruszka moment pierwszy Pierożek z ciasta ryżowego faszerowany kozim serem i szalotką podane w sosie jagodowym z emulsją jałowcową I mikro rzodkiewką - Krem z kasztana i gruszki, żółtko na miękko, prażony kasztan z zestem limonkowym - Parowany sum, puree marchewkowe, puree pietruszkowe, olej pietruszkowy, kalafior romanesco, puder z suszonych pomidorów i piana jabłkowa - Comber jagnięcy z kostką podany z brukselką, mini marchewką, brokułem, kalafiorem i demi-glace warzywny - Czerwone jabłuszko podane na ziemi czekoladowej Menu B - amuse bouche Seler wakame, veloute kalafior, puree marchewka-chilli, olej borowikowy, mikro pietruszka moment pierwszy Pierożek z ciasta ryżowego faszerowany kozim serem i szalotką podane w sosie jagodowym z emulsją jałowcową I mikro rzodkiewką - Krem z kasztana i gruszki, żółtko na miękko, prażony kasztan z zestem limonkowym - Scorzonera pieczona w soli podana z biszkoptem szpinakowym, puree z palonego selera, emulsją szafranową, burakiem chioggia, jajkiem przepiórczym, chrustem z pora, sosem z suszonych śliwek i oliwą z habanero - Smażony topinambur na palonym maśle z pianą z wędzonego jogurtu, konfitowaną szalotką, mini porem, boczniakiem mikołajkowym, chipsami z czosnku, żelem z czarnego bzu, wytrawną ziołową bezą i mikro trybulą - Czerwone jabłuszko podane na ziemi czekoladowej