Platforma Dinner in the Sky nigdy nie wzniosła się w Polsce tak wysoko.
W restauracji powitano pierwszych gości w sobotę, około godziny 10. Ostatni wjazd odbędzie się o godzinie 23.30 (w niedzielę - 22.30).
Przez cały weekend platforma wzniesie się aż 28 razy. Z oferty Dinner in the Sky może skorzystać każdy - wystarczy kupić bilet.
Szef podniebnej kuchni przygotował śniadanie w stylu angielskim ze świeżo parzoną kawą albo z wyciskanym na miejscu sokiem z owoców.
Podczas koktajlu można zjeść między innymi marynowanego łososia z pistacjami. Ci, którzy zechcą wybrać się na lunch, na przystawkę spróbują pierożków warzywnych podawanych z twarożkiem i papryczkami jalapenos.
Jako danie główne zaplanowano karmelizowane na miodzie żeberka wieprzowe albo duszone kolorowe warzywa. Najwięcej pracy wymaga tym razem przygotowanie kolacji. Oprócz wykwintnej przystawki i bezy kremem mascarpone na deser, goście Dinner in the Sky zjedzą cielęcinę z sosem karotkowym podawaną na gnocchi z batatów.
Dla wegetarian przygotowano gruszki marynowane z płatkami marchwi i pomidorem konfitowanym podawane w placku cukiniowym.
Ceny różnych opcji wahają się od 129 do 349 zł za osobę.
Jak czytać kolory szlaków turystycznych?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?