Festiwal Fine Dining Week po raz pierwszy w Łodzi. Sprawdź listę restauracji i menu!
Affogato
Pieczywo: Pieczywo na zakwasie naszego wypieku oraz specjalnie stworzone na festiwal bułeczki maślane z kruszonką w akompaniamencie masła wędzonego na zimno z wędzoną solą i masła yuzu Przystawka I Snacki: - Nożeńce / Groszek / Cytryna Sałatka z łuskanego zielonego groszku, tatar z nożeńców z kolendrą - Ziemniak / Kawior / Kwaśna śmietana Frytka "idealna" z kawiorem avruga i kwaśną śmietaną - Marchew / Pomarańcz / Chleb Młoda marchew od zaprzyjaźnionych rolników w "donicy" Przystawka II - Makrela / Pomidory / Bazylia Marynowany w esencji pomidorowej a następnie grillowany filet z makreli, stek z bawolego serca ze szczypiorkiem, sorbet bazyliowy Danie główne I - Kulbin / Kurki / Jeżyny Filet z kulbina gotowany w niskiej temperaturze, pierożki grzybowe, kurki glasowane na maśle yuzu, jeżyny macerowane w domowym occie z czarnego bzu Danie główne II - Kurczak / Papryka / Ryż Pierwszy talerz: Długo gotowane trybowane udko z ekologicznego kurczaka z anchois i estragonem, terrina z pieczonej papryki, jus drobiowo paprykowy, Drugi talerz: Serduszko kurze grillowane na grillu opalanym węglem drzewnym z redukcją z porto, espuma z ryżu Danie główne wegetariańskie - Kukurydza / Mirabelka / Cheddar Velute z kukurydzy z palonym masłem, grillowana kukurydza, marynowana mirabelka, cheddar Deser Deser I - "Toute chocolat" Deser II - Nasza niespodzianka na zakończenie lata "Petit four"