Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Znany bloger kulinarny odwiedził Knajpkę Czuszkę w Tomaszowie Mazowieckim. "Maciej je" przetestował dania Magdy Gessler [ZDJĘCIA]

Dag
Knajpka Czuszka przeszła kolejny test kulinarny, tym razem po wizycie znanego polskiego blogera i Youtubera, który prowadzi kanał Maciej Je. W odcinku nagranym w Tomaszowie opowiada o jedzeniu i metamorfozie, jaką Magda Gessler zrobiła w Czuszce. Zamówił kilka dań i oceniał każde z nich. Jak zakończyła się jego kulinarna przygoda w tomaszowskiej restauracji?

"Maciej je" w Tomaszowie Mazowieckim. Sprawdził kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Prowadzący kanał na YouTube - “Maciej je”, czyli Maciej Blatkiewicz, na co dzień mieszka w Warszawie i odwiedza restauracje w całej Polsce. Na jego kanale znajdziecie vlogi m.in. z Poznania, Krakowa, Trójmiasta, Łodzi, a także z Podhala czy z Mazur, ale podróżuje też po świecie i podpowiada, gdzie warto dobrze zjeść. Jego kanał to kilkaset tysięcy unikalnych widzów w miesiącu. Już prawie 50 tysięcy widzów obejrzało kulinarny vlog nagrany w tomaszowskiej restauracji. Maciej opowiedział m.in. o tym, co można tu zjeść i jak to jedzenie smakuje, a także jakie są ceny.

- Tuż przed przyjazdem obejrzeliśmy odcinek Kuchennych Rewolucji i jesteśmy bardzo ciekawi, jak to wszystko tutaj smakuje - rozpoczął odcinek Maciej Blatkiewicz, który do Tomaszowa przyjechał ze swoja żoną, Sonią. - Wcześniej było tu dość smutno, a teraz żywo, kolorowo, w stylu Kuchennych Rewolucji. Na pewno jest ogromna różnica między tym, co było, a tym co jest. I to jest pierwszy plus - dodał i zamówił wszystkie sześć dań z menu Magdy Gessler.

Maciej nie tylko opowiadał o jedzeniu, ale nawiązywał także do historii właścicieli tomaszowskiej knajpki - pochodzącego z Serbii, Vlad'a i jego żony, potomkini Marii Konopnickiej, która dla Magdy Gessler napisała wiersz.

Zamówił lubianą przez siebie sałatkę szopską, kórą jadał także w innych restauracjach z kuchnią bałkańską. Próbował też czekadełko z pikantnym twarożkiem, tarator, tradycyjną bałkańską zupę czorba i zapowiedział, że wróci, by spróbować jagnięcych kiełbasek i niesamowitej zupy. Oceniał też faszerowane warzywa, które do menu wprowadziła Magda Gessler, a także djuvecz, nie kryjąc zachwytu z potraw. Z kolei jego żona chwaliła właścicieli oraz ich zapał do gotowania.

- Z całego serca to miejsce wam polecamy - mówił Maciej Blatkiewicz. - Myślę, że to miejsce jest jednym z ciekawszych, które możecie odwiedzić.

Odcinek Macieja nagrany w Tomaszowie Maz. możecie obejrzeć tutaj:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na opoczno.naszemiasto.pl Nasze Miasto