Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Bakterie kałowe w wodzie butelkowanej. Znana firma ma kłopoty

Bakterie kałowe w wodzie butelkowanej. Znana firma ma kłopoty

Lewandowski już wie, kto będzie jego trenerem w przyszłym sezonie

GORĄCY TEMAT
Lewandowski już wie, kto będzie jego trenerem w przyszłym sezonie

Polecamy

Już niedługo nowa burmistrzyni Brzegu i radni złożą ślubowanie. Poznaj skład rady

Już niedługo nowa burmistrzyni Brzegu i radni złożą ślubowanie. Poznaj skład rady

Aleksander Miszalski złożył mandat poselski i jest gotowy do prezydenckiej przysięgi

Aleksander Miszalski złożył mandat poselski i jest gotowy do prezydenckiej przysięgi

Walczy z rakiem odkąd miała 16 lat. Mąż i córka 45-letniej Moniki proszą o pomoc

Walczy z rakiem odkąd miała 16 lat. Mąż i córka 45-letniej Moniki proszą o pomoc