MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jak nie przesolona, to za tłusta? Jeśli na powierzchni zupy...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Zapomnij o zbyt tłustym sosie

Jak nie przesolona, to za tłusta? Jeśli na powierzchni zupy lub sosu jest zdecydowanie za dużo oczek tłuszczu, nie musisz żmudnie wybierać ich łyżką, by potrawa była mniej tłusta. Wystarczy, że wrzucisz do niej kostki lodu (oczywiście zupa lub sos muszą być wystudzone, by lód od razu się nie rozpuścił). Pływający po powierzchni tłuszcz przyczepi się do lodu, a wtedy wystarczy go wyjąć i wyrzucić.

Zobacz również

„Bez znieczulenia”: Świątek była lepsza od Hitchcocka!

„Bez znieczulenia”: Świątek była lepsza od Hitchcocka!

Niedziela na Cracovii - Dzień Dziecka i Zlot Kolekcjonerów Pamiątek. ZDJĘCIA

Niedziela na Cracovii - Dzień Dziecka i Zlot Kolekcjonerów Pamiątek. ZDJĘCIA

Polecamy

Starostwo rezygnuje z organizacji Agro Nawojowa. Nie chce dublować wystawy rolniczej

Starostwo rezygnuje z organizacji Agro Nawojowa. Nie chce dublować wystawy rolniczej

Betcris IV liga: Zwycięstwa Sokoła Aleksandrów i Widzewa II Łódź

Betcris IV liga: Zwycięstwa Sokoła Aleksandrów i Widzewa II Łódź

Kręcą filmy w centrum Krakowa. Czasowe utrudnienia i zmiany w ruchu

Kręcą filmy w centrum Krakowa. Czasowe utrudnienia i zmiany w ruchu