Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Jajko na twardo obrane w moment

Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają tej potrawy tylko przez to, że jego obieranie może trwać wieki. Widocznie nie poznali jeszcze sposobu, który skraca czas obierania ugotowanego jajka do minimum. Po pierwsze, wodę, w której gotujesz jaja, należy lekko posolić. Po drugie, gdy jajko jest już ugotowane, przed obraniem postukaj nim z każdej strony o blat, by skorupka popękała. Następnie roluj jajko przez chwilę w dłoniach lub na blacie. Wtedy skorupka będzie odchodziła płatami i szybko będziesz mógł wziąć się za jedzenie.

Zobacz również

Wielkie, biało-czerwone serce na bytomskim rynku. W ten sposób świętowano Dzień Flagi

Wielkie, biało-czerwone serce na bytomskim rynku. W ten sposób świętowano Dzień Flagi

Pogoń Szczecin przegrała finał Pucharu Polski. Będzie to bolało latami [ZDJĘCIA]

Pogoń Szczecin przegrała finał Pucharu Polski. Będzie to bolało latami [ZDJĘCIA]

Polecamy

Remont ulicy Kolejowej w Kolnie idzie pełną parą

Remont ulicy Kolejowej w Kolnie idzie pełną parą

Zmowa milczenia wokół powyborczych zmian w tarnowskim magistracie

NOWE
Zmowa milczenia wokół powyborczych zmian w tarnowskim magistracie

Prawnik krytykuje słowa nauczycielki. „Najgłupsza rzecz jaką usłyszałem”

Prawnik krytykuje słowa nauczycielki. „Najgłupsza rzecz jaką usłyszałem”