Wystawa ma bowiem nie tylko prezentować egzotyczne rośliny, ale nade wszystko przybliżyć łodzianom możliwości przygotowania ich owoców, które w większości są już dostępne w sklepach. - Czasami po prostu nie wiemy, jak je konsumować czy w jakiej fazie dojrzałości powinniśmy je kupować - mówi Celina Kozubek, kurator wystawy. - Dlatego postanowiliśmy zaprezentować, jak zrobić z owoców tropikalnych coś praktycznego.
Na wystawie, oprócz degustacji można także obejrzeć wiele roślin pochodzących z ciepłych krajów, w tym między innymi liczi, kaki, pitaję, marakuję, opuncję, tamarillo, ale również dobrze znane cytryny czy pomarańcze.
Atrakcje wystawy: * degustacja owoców i potraw greckich (godz. 11 oraz 13) * sprzedaż i degustacja kilku rodzajów świeżo palonej kawy, przygotowanej przez "Palarnię Kawy Emona" * degustacja i sprzedaż pieczywa z Kurpiowskiej Piekarni Serafin * kiermasz sizalowych wyrobów rękodzielniczych łódzkiej plastyczki Danuty Ledzion * kiermasz srebrnych wyrobów rękodzielniczych |
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?