Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wysmakowany urok piw regionalnych na Natura Food 2011

Redakcja
Kto z nas pamięta urok małych browarów ? W czasach kiedy złocisty napój nadal króluje w polskich domach i pubach, zmęczeni ekspansją światowych koncernów chętniej sięgamy po ich lokalne odmiany.

Rynek jest znacznie zdominowany przez piwa globalnych producentów, alternatywą dla nich są piwa oferowane przez browary regionalne, restauracyjne lub kontraktowe. Choć chcemy próbować nowych smaków, często mamy kłopot ze znalezieniem dobrze zaopatrzonego, w tego typu produkty, miejsca.

Zobacz również: Targi Natura Food 2011

Podczas zbliżających się targów Natura Food 2011 w Łodzi będziemy mieli okazję zapoznać się ze zróżnicowaną gamą lokalnych produktów piwnych. W ramach Laboratorium: ŚWIATOWE STANDARDY PIWNE A BROWARY REGIONALNE

W sobotę, 15 października 2011 na jeden dzień Łódź stanie się absolutnym centrum lokalnego piwowarstwa w Polsce a to wszystko dzięki obecności w jednym miejscu piw znanych regionalnych browarów:

- Niefiltrowane/ Żywe – Browar Amber

- Niepasteryzowane / Twierdzowe – Browar Zamkowy

- Weizen – Weissbier – Browar Jabłonowo
- Piwo miodowe – na miodzie gryczanym – Browar Jabłonowo
- Cornelius Miodowy - Browar Cornelius
- Piwa smakowe / Fortuna Wiśniowa – Browar Fortuna

- Śliwka w Piwie- Browar Kormoran

- Koźlak / Bock- Koźlak – Browar Amber
- Cornelius Koźlak – Browar Sulimar

- Porter – Grand Porter – Browar Amber
- Cornelius Poreter – Browar Sulimar

- India Pale Ale – Atak Chmielu Browar Kontraktowy Pinta

W cenie udziału w Laboratorium (30 zł.), każdy z zaproszonych gości posmakuje wszystkich prezentowanych typów piwa. Jednocześnie w trakcie ich prezentacji prowadzący przybliży rodowód piw, ich pochodzenie, skład surowcowy, tradycję i charakter.

Można powiedzieć, że spotkanie stanowi swoistą odpowiedź na mocno zarysowany trend rynkowy – zwiastun nadchodzących zmian w piwnej gastronomii dlatego powinno szczególnie zainteresować restauratorów i przedstawicieli branży gastronomicznej w Polsce.

Dodatkowo podczas spotkania uczestnicy Laboratorium będą mieli okazję do zapoznania z ofertą i degustacji wybranych piw regionalnych w ramach spotkania SMAKI PIW REGIONALNYCH. W jednym miejscu swoją ofertę przedstawią browary: Amber, Fortuna, Jabłonowo, Konstancin, Kormoran, Sulimar czy Pinta.

Wyjątkowy charakter wydarzenia jest związany z ograniczeniem ilości kart wstępu. Wszelkich niezbędnych informacji udziela p. Katarzyna Drobińska tel. 42 638 62 85 e-mail: [email protected]

od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto