Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Miała sądowy zakaz prowadzenia samochodu, ale przyjechała nim do komendy policji

Miała sądowy zakaz prowadzenia samochodu, ale przyjechała nim do komendy policji

Międzynarodowy Dzień Tańca 2024 już w ten weekend

Międzynarodowy Dzień Tańca 2024 już w ten weekend

Polecamy

Czy wiesz, jak odblokować zablokowaną osobę na Facebook?

Czy wiesz, jak odblokować zablokowaną osobę na Facebook?

Ile pieców wymienia się w Łodzi i regionie? Raport Polskiego Alarmu Smogowego

Ile pieców wymienia się w Łodzi i regionie? Raport Polskiego Alarmu Smogowego

Jak na spacer, to tylko tam! Nie do wiary, że taka perełka mieści się w Polsce

Jak na spacer, to tylko tam! Nie do wiary, że taka perełka mieści się w Polsce