3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Weekend z grzybami, wystawa, prelekcje, porady specjalisty w "botaniku" w Łodzi

Weekend z grzybami, wystawa, prelekcje, porady specjalisty w "botaniku" w Łodzi

Puste komisariaty, policjanci na zwolnieniach!

Puste komisariaty, policjanci na zwolnieniach!

Polecamy

Pigwa i jej zdrowotne właściwości. Co zrobić z pigwy?

Pigwa i jej zdrowotne właściwości. Co zrobić z pigwy?

USA: odkryto nowy wariant koronawirusa. R.1 ma zwiększoną odporność na przeciwciała

USA: odkryto nowy wariant koronawirusa. R.1 ma zwiększoną odporność na przeciwciała

Będą nowe miejsca pracy w Łodzi. Wirthwein Polska poszukuje pracowników

Będą nowe miejsca pracy w Łodzi. Wirthwein Polska poszukuje pracowników

Dodaj ogłoszenie