Coolturalny Festiwal Piwa rozpocznie się w poniedziałek, 27 maja o godz. 10. Pierwszego dnia uczestnicy festiwalu dowiedzą się m.in. jak w czasie kilku godzin stworzyć piwo w domu, usłyszą jak na przestrzeni wieków zmieniało się złocisty trunek oraz sposób jego wytwarzania, a także jak wygląda Oktoberfest "od kuchni".
Wykłady poprowadzą znawcy tematu: Piotr Wojnarski – przewodniczący Klubu miłośników piwowarstwa „Ericpol” i Marek Suliga – Wielki Mistrz Bractwa Piwnego Towarzystwa Promocji Kultury Piwa, który poprowadzi także warsztaty wizualizacji smaku i zapachu podstawowych stylów piwnych.
- W drugim dniu na dziedzińcu wydziału bawimy się na pikniku pod nazwą „Kultura degustacji produktów fermentacji”– mówi Sebastian Kmiecik, prezes koła naukowego Kollaps - za okazaniem legitymacji studenckiej będzie można spróbować przeróżnych rodzajów piwa pochodzących z ponad 10 browarów z całej Polski.
Organizatorami imprezy, która zagości na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej (ul. Wólczańskiej 171/173, budynek A4) są studenci z Kół Naukowych „Kollaps” oraz „Ferment” i z Wydziałowej Rady Samorządu.
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?