Restauracje biorące udział w wydarzeniu przygotowały trzydaniowe menu, nawiązujące do motywu przewodniego jesiennej edycji festiwalu, w specjalnej cenie 49 zł.
Rezerwacje na Restaurant Week ruszyły już 20 września. Są dostępne na stronie: www.RestaurantWeek.pl.
Festiwalowi goście będą mogli spróbować m.in. kuchni amerykańskiej.
- Kuchnia amerykańska jest bardzo zróżnicowana i trudno ją opisać w kilku zdaniach, ale pomyśleliśmy, że jej bogactwo możemy przedstawić naszym gościom nawiązując do znanej wszystkim drogi „Route 66”, która łączy Chicago z Los Angeles - mówi szef kuchni Wall Street BBQ, Patryk Okraska. - Stąd pomysł na rozpoczęcie menu zupą z małży Clam Chowder, poprzez mostek wołowy nawiązujący do kuchni Texasu, aż po Los Angeles i popularny nie tylko w tym stanie dyniowy Pumpkin Pie.
Restaurant Week to również podróż po naszym kraju.
- Polska to prawdziwa kopalnia tego co zapomniane. Każdy z nas bardzo często wraca do miejsc swojego dzieciństwa - mówi Damian Marchlewicz, szef kuchni restauracji Klub Wino. - Przyjąłem sobie za cel, że spróbuję zabrać wszystkich odwiedzających nas gości w podróż po moim polskim dzieciństwie, gdzie będzie można spróbować smaków domowej pomidorowej czy niedzielnego schabu. Natomiast będzie to wydanie w mojej interpretacji.
Organizatorzy przygotowali dla gości wiele niespodzianek. Do wygrania będzie m.in. rejs do Włoch klasą business i kolacja w Osteria Francescana - najlepszej restauracji świata.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?