Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restaurant Week w Łodzi. Zobacz restauracje i ich menu [LISTA LOKALI]

mm
- Manufaktura

Menu A
- Fritto Misto
Chrust z sardeli, Pikantna Salsa
- Stracotto Alla Chiantigiana
Gulasz z dzika, Pomidory pelatti, Szałwia, Fasola, Rozmaryn
Podane z pieczywem gryczanym
- Mousse di formaggio di capra, fragole, mango
Ser kozi, Mascarpone, Truskawki, Pieprz zielony, Żelka mango

Menu B
- Antipasti Formaggio
3 rodzaje sera, Pomidorki konfitowane, Pasta bakłażanowo-paprykowa
Podane z pieczywem własnego wypieku
- Risotto ai funghi
Borowiki, Ryż Arborio, Wino, Parmezan
- Mousse di formaggio di capra, fragole, mango
Ser kozi, Mascarpone, Truskawki, Pieprz zielony, Żelka mango
- Manufaktura Menu A - Fritto Misto Chrust z sardeli, Pikantna Salsa - Stracotto Alla Chiantigiana Gulasz z dzika, Pomidory pelatti, Szałwia, Fasola, Rozmaryn Podane z pieczywem gryczanym - Mousse di formaggio di capra, fragole, mango Ser kozi, Mascarpone, Truskawki, Pieprz zielony, Żelka mango Menu B - Antipasti Formaggio 3 rodzaje sera, Pomidorki konfitowane, Pasta bakłażanowo-paprykowa Podane z pieczywem własnego wypieku - Risotto ai funghi Borowiki, Ryż Arborio, Wino, Parmezan - Mousse di formaggio di capra, fragole, mango Ser kozi, Mascarpone, Truskawki, Pieprz zielony, Żelka mango
W dniach 17-31 października odbędzie się w Łodzi 12. edycja Restaurant Week. Jesienne wydarzenie odbędzie się pod hasłem "Destynacja Restauracja" co nawiązuje do odkrywania kuchni świata poprzez polską scenę restauracyjną. W galerii prezentujemy wszystkie łódzkie lokale biorące udział w Restaurant Week oraz ich menu.

Restauracje biorące udział w wydarzeniu przygotowały trzydaniowe menu, nawiązujące do motywu przewodniego jesiennej edycji festiwalu, w specjalnej cenie 49 zł.

Rezerwacje na Restaurant Week ruszyły już 20 września. Są dostępne na stronie: www.RestaurantWeek.pl.

Festiwalowi goście będą mogli spróbować m.in. kuchni amerykańskiej.
- Kuchnia amerykańska jest bardzo zróżnicowana i trudno ją opisać w kilku zdaniach, ale pomyśleliśmy, że jej bogactwo możemy przedstawić naszym gościom nawiązując do znanej wszystkim drogi „Route 66”, która łączy Chicago z Los Angeles - mówi szef kuchni Wall Street BBQ, Patryk Okraska. - Stąd pomysł na rozpoczęcie menu zupą z małży Clam Chowder, poprzez mostek wołowy nawiązujący do kuchni Texasu, aż po Los Angeles i popularny nie tylko w tym stanie dyniowy Pumpkin Pie.

Restaurant Week to również podróż po naszym kraju.
- Polska to prawdziwa kopalnia tego co zapomniane. Każdy z nas bardzo często wraca do miejsc swojego dzieciństwa - mówi Damian Marchlewicz, szef kuchni restauracji Klub Wino. - Przyjąłem sobie za cel, że spróbuję zabrać wszystkich odwiedzających nas gości w podróż po moim polskim dzieciństwie, gdzie będzie można spróbować smaków domowej pomidorowej czy niedzielnego schabu. Natomiast będzie to wydanie w mojej interpretacji.

Organizatorzy przygotowali dla gości wiele niespodzianek. Do wygrania będzie m.in. rejs do Włoch klasą business i kolacja w Osteria Francescana - najlepszej restauracji świata.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto