Pomidor zdążył w sklepie wypuścić kiełki

(ij)
fot. Maciej Stanik
Wielkie było zdziwienie łodzianki Zdzisławy Zybert, gdy przekroiła kupionego w Realu pomidora. W środku warzywa wyrosły... zielone kiełki.

- Kiełkowanie nasion wewnątrz owoców wynika z nieprawidłowego przechowywania - mówi Jacek Dyśko z Instytutu Warzywnictwa w Skierniewicach. - Sugeruje to, że pomidor długo leżał w cieple i wilgoci lub zbyt długo wisiał na roślinie.

Zdaniem fachowca taki pomidor nie powinien być dopuszczony do sprzedaży, ponieważ jest niesmaczny.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wysokie dopłaty do węgla – kończy się termin składania wniosków

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie