Pierwsze wydanie książki z pysznymi przepisami od naszych gospodyń z regionu okazało się wydawniczym strzałem w dziesiątkę. Dlatego też postanowiliśmy przygotować kolejną pozycję i zapoczątkować, kto wie - być może - dłuższą serię. Właśnie ukazały się „Kulinarne podróże po Łódzkiem. Wielkanoc”. To doskonała propozycja na nadchodzące święta, zawierająca przepisy na tradycyjne potrawy.
Książka przedstawia różnorodność kulinarną regionu w powiatach i gminach. Powiat piotrkowski reprezentuje tym razem gmina Rozprza. Recepturami na smaczne dania popodzieliły się z nami panie działające w kołach gospodyń wiejskich. Znajdziemy przepisy na takie m. in. lokalne specjały jak bigos po mierzyńsku, żurek kasztelański czy pierogi z kapustą i kaszanką. Wydawnictwo zawiera kilkaset sprawdzonych receptur, zdjęcia potraw i prezentuje osoby, które te przepisy z powodzeniem stosują i polecają. Partnerem wydawnictwa jest Marszałek Województwa Łódzkiego.
Zapraszamy na smaczną podróż po regionie! Książka dostępna jest już w lokalnym biurze reklamy „Dziennika Łódzkiego”, tygodnika „7 Dni” i serwisu Piotrków Trybunalski Naszemiasto.pl przy ul. Słowackiego 16 w Piotrkowie (godz. 8-16). Cena detaliczna to 29,90 zł (powyżej 5 egz. - 24,90 zł powyżej 10 egz. - 19,90 zł). Zamówienia można składać także telefonicznie, pod nr telefonu (44) 649 50 22.
Na chętnych czeka też książka z pierwszej edycji „Kulinarne podróże po Łódzkiem”, także z lokalnymi przepisami, m.in. z gminy Moszczenica.
Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?