Studio wyposażone jest w blaty, płyty indukcyjne i piekarniki. W pomieszczeniu może gotować jednocześnie 25 osób. Studio nazwane zostało Book&Cook co ma zachęcić łodzian do organizowania w nim np. imprez integracyjnych.
„Można tu spędzić miło czas ze znajomymi na wspólnym gotowaniu. Stwierdziłam, że Łódź jest już gotowa na takie miejsce. Tym bardziej, że gotowanie staje się coraz bardziej popularne”– mówiła Paulina Kowalska- Prasał, szefowa studia.
Pomysł na studio kulinarne podsunęła jej siostra z Holandii, gdzie takie miejsca cieszą się dużą popularnością (przede wszystkim wśród firm, które organizują dla pracowników spotkania integracyjne przy gotowaniu).
W niedzielę, 22 marca, w godzinach 12:00-16:00 w Book&Cook odbędą się bezpłatne warsztaty kulinarne dla dzieci, prowadzone przez blogerkę Dianę Magnowską-Nowicką. Będzie to dzień otwartych drzwi studia.
28 marca odbędą się warsztaty kulinarne dla dorosłych, pod przewodnictwem kucharza Pawła Kibarta. Wzięciu w nich udziału kosztuje 230 zł. Warsztaty będą trwały 4 godziny.
Filip Chajzer o MBTM
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?