Targi NATURA FOOD 2012 zostaną zorganizowane w Łodzi w dniach 12-14 października w Centrum Konferencyjno-Wystawienniczym Międzynarodowych Targów Łódzkich, które mieści się przy alei Politechniki 2.
Slowfoodowe Laboratorium Smaku jest jedną z atrakcji targów. W ramach projektu odbędą się następujące warsztaty: "Wódka i zakąska", "Od paprykarza do kawioru", "Jak utrwalić rybę?", "Polskie wina" oraz "Sery zagrodowe".
- Cztery spotkania poprowadzą prawdziwi eksperci smaku: Zbyszek Kmieć i Gieno Mientkiewicz - informują organizatorzy laboratoriów. - W ich trakcie uczestnicy będą mieli możliwość skosztowania wszystkich omówionych wcześniej produktów, potraw i alkoholi.
Laboratorium potrwa około godziny, na każde ze spotkań może się maksymalnie zapisać 25 osób. Za udział w laboratorium trzeba zapłacić 50 zł. Miejsce na warsztaty można zarezerwować wysyłając maila na adres: [email protected]. Poza tym od 10 września na stronie www.naturafood.pl będzie można kupić bilety online.
Czytaj też:
- Restaurant Day w Łodzi. Sisters' Kitchen zapraszają do domowej restauracji
- Kuchnia bez ściemy, czyli restauracje Magdy Gessler w łódzkiej Manufakturze [zdjęcia+wideo]
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?