Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

O wódce i zakąsce, czyli Slowfoodowe Laboratorium Smaku w Łodzi

redakcja
redakcja
Gienio Mientkiewicz
Gienio Mientkiewicz materiały organizatorów
Podczas targów NATURA FOOD 2012 w Łodzi zorganizowane zostanie laboratorium smaku. Na warsztatach dowiemy się m.in. jak utrwalić rybę.

Targi NATURA FOOD 2012 zostaną zorganizowane w Łodzi w dniach 12-14 października w Centrum Konferencyjno-Wystawienniczym Międzynarodowych Targów Łódzkich, które mieści się przy alei Politechniki 2.

Slowfoodowe Laboratorium Smaku jest jedną z atrakcji targów. W ramach projektu odbędą się następujące warsztaty: "Wódka i zakąska", "Od paprykarza do kawioru", "Jak utrwalić rybę?", "Polskie wina" oraz "Sery zagrodowe".

- Cztery spotkania poprowadzą prawdziwi eksperci smaku: Zbyszek Kmieć i Gieno Mientkiewicz - informują organizatorzy laboratoriów. - W ich trakcie uczestnicy będą mieli możliwość skosztowania wszystkich omówionych wcześniej produktów, potraw i alkoholi.

Laboratorium potrwa około godziny, na każde ze spotkań może się maksymalnie zapisać 25 osób. Za udział w laboratorium trzeba zapłacić 50 zł. Miejsce na warsztaty można zarezerwować wysyłając maila na adres: [email protected]. Poza tym od 10 września na stronie www.naturafood.pl będzie można kupić bilety online.


Czytaj też:
od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto