Restauracja otworzyła się przy ul. Piotrkowskiej 82 – w menu oprócz tradycyjnego żurku czy francuskiej zupy cebulowej lub barszczu ukraińskiego znaleźć można więcej rozgrzewających propozycji, a także śniadania i desery.
– Od rana serwujemy śniadania, natomiast od godz. 13 można zjeść u nas dania obiadowe spośród makaronów, zup w oryginalnych wielkich kubkach, dań z grilla, a przez cały dzień napijecie się świetnej kawy i zjecie deser. Nasze popisowe propozycje to śniadaniowy zestaw szefa z grillowaną kiełbasą i jajkami sadzonymi, żurek oraz krem z pomidorów, grillowane żeberka lub makaron pappardelle z pastą truflową, polędwicą wołową i cukinią – wyjaśnia Hubert Pęczakowski, właściciel restauracji.
W ofercie znajdują się oczywiście dania wegetariańskie, sałatki, nie brakuje menu dla dzieci. Wystrój wnętrz lokalu charakteryzuje się dużą ilością zieleni i drewnianych dodatków, co nadaje całości przytulną, przyjazną atmosferę.
– W Gorących Kubkach wykorzystuję swoje wieloletnie doświadczenie zdobyte między innymi w dwóch restauracjach z Gwiazdką Michelin – zapewnia Przemysław Holicke, szef kuchni w Gorących Kubkach. – Zapraszam wszystkim do sprawdzenia moich umiejętności w nowej restauracji przy Piotrkowskiej.
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?