W ubiegły weekend, 14-15 maja, w Łodzi odbył się Festiwal Kawy i Święto Czekolady. Lokale biorące udział w wydarzeniu serwowały festiwalowe menu. Łodzianie głosowali na najsmaczniejsze propozycje.
Autorski pomysł Barbary Szafarz z klubokawiarni Owoce i Warzywa (ul. Traugutta 9)- tarta na spodzie z oreo, z powidłami z jagód, kremem z serka mascarpone i gorzkiej czekolady, malinami i zestami białej czekolady – zwyciężył w rywalizacji o tytuł tego najlepszego deseru. Bariści klubokawiarni mogą z kolei poszczycić się umiejętnością przyrządzania najlepszego cappuccino w mieście.
Tegoroczne zwycięstwo, trzecie po wygranych w 2012 i 2014 roku, jest potwierdzeniem profesjonalizmu i najwyższych kompetencji ekipy za barem Owoców i Warzyw. “Stale podwyższamy poziom i nieustannie doskonalimy się pod okiem najlepszych, ostatnio szkolilśmy się u Mistrza Świata Baristów Gwilyma Daviesa“ – mówi Michał Sobolewski, współwłaściciel Owoców i Warzyw.
Dla uczczenia podwójnego zwycięstwa, przez najbliższy tydzień (23-29 maja) goście lokalu będą mogli delektować się specjalnym Zestawem Zwycięzców, na który złożą się najlepsze cappucino i najlepszy czekoladowy deser w Łodzi. Cena zestawu to 15 zł.
Festiwal Kawy 2016 w Łodzi [ZDJĘCIA]
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?