Monopolis gotuje się do kulinarnych spotkań. Otwarcie zrewitalizowanych terenów dawnego Monopolu Wódczanego w Łodzi już w czerwcu ZDJĘCIA
Podczas kulinarnego długiego weekendu w Monopolis goście będą mogli zrelaksować się w słynącej z pysznych makaronów i owoców morza Trattoria Italiana, jednej z najlepszych japońskich restauracji w Polsce, czyli Sendai Sushi, śródziemnomorskiej ARTerii (z kuchnią inspirowana Portugalią i Hiszpanią). A także w wyjątkowej, tworzonej przez organizatorów festiwalu See Blogers kawiarni Mono Cafe z pyszną kawą Illy, sałatkami i deserami. W Monopolis nie zabraknie też Piekarni Łódź, która jest konceptem gastronomicznym właścicieli sieci cukierni Sowa. Tutaj obok świeżego, naturalnego pieczywa, serwowane będą pyszne śniadania i lunche. W inaugurujący działalność weekend we wszystkich lokalach będzie obowiązywał system rezerwacji stolików. Wisienką na torcie czerwcowego otwarcia strefy gastronomicznej Monopolis będzie muzyka na żywo i niedzielny uroczysty brunch. Wszystko to łodzianie (i nie tylko) obejrzą online.