Przez cały wrzesień, w 12 restauracjach Manufaktury, można spróbować dań przygotowanych specjalnie z okazji Manu Food Fest. Są to potrawy wpisujące się w kuchnię polską, ale także charakterystyczne dla smaków z innych regionów świata.
Dania festiwalowe zostały podzielone na trzy warianty cenowe. W każdym z 12 lokali możecie zjeść przystawkę za 15 zł, pełne danie obiadowe za 30 zł lub coś wyjątkowego w cenie 45 zł. Za każdą z potraw klient otrzymuję pieczątkę w Kulinarnym Paszporcie Manufaktury (karty można dostać w lokalach lub w Punkcie Info w galerii handlowej). Pierwsze 50 osób, które zdobędzie 8 pieczątek (każda musi być z innej restauracji, niezależnie od tego czy w danym lokalu zjemy więcej niż jedno danie festiwalowe) otrzyma Kartę Smakosza Manufaktury z 20-procentową zniżką obowiązującą przez rok w restauracjach, które biorą udział w Manu Food Fest.
Wśród dań festiwalowych znajdziecie m.in. comber jagnięcy z gratiną ziemniaczano - kurkową oraz sosem z zielonego pieprzu (Galicja), Stek z rostbefu z placuszkami warzywnymi i sosem na bazie porto (La Vende), Pieczony boczek na karmelizowanych szalotkach (Polka), Gulasz z polędwicy wołowej, krewetek i warzyw z kluską półfrancuską (Smaku PRL-u).
Wszystkie dania, które biorą udział w festiwalu znajdziecie tutaj : Manu Food Fest- dania festiwalowe
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?