Łódzkich burgerów w OFF Piotrkowska można spróbować od 6 września. – Podstawą menu będą różne wariacje na temat burgera, podawanego do wyboru z nachosami i przygotowywaną u nas salsą pomidorową z kolendrą albo z marynowanymi ogórkami w sosie sojowym i sezamie. – mówi Tomasz Lachowski, współwłaściciel baru. – Stopniowo będziemy rozszerzać ofertę o inne podawane na szybko przekąski.
Właściciele "Łódzkich burgerów" zapewniają, że "na szybko" nie musi oznaczać niezdrowo. Bułki wypiekane są bowiem w zaprzyjaźnionej łódzkiej piekarni, wołowina pochodzi z krów rasy Red Angus lub Hereford, a sosy i dodatki przyrządzane są ze świeżych i najwyższej klasy produktów.
Na początek w menu znalazło się dziewięć rodzajów burgerów (od klasycznego po kanapki z serem, bekonem czy guacamole). Coś dla siebie znajdą zarówno mięsożercy, jak i wegetarianie. Oferta będzie stopniowo rozszerzana zgodnie z życzeniami klientów. Ceny burgerów wahają się od 12 do 24 złotych.
Przy wystroju lokalu postawiono na minimalizm. Zgodnie z intencją właścicieli, najważniejsze jest to, co ostatecznie trafia na talerz. Lachowski: – Jesteśmy fanami burgerów i jedliśmy je w wielu lokalach w Warszawie, Poznaniu, Krakowie. Burgerowni z prawdziwego zdarzenia brakowało nam w Łodzi. Dlatego postanowiliśmy ją stworzyć.
„Łódzkie Burgery” w OFF Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140) otwarte są przez cały tydzień od godz. 12:00 do ostatniego klienta. Dania można zamawiać również na wynos.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?