Monika Karolczak, zastępca dyrektora Biura Promocji, Turystyki i Współpracy z Zagranicą UMŁ mówi, że coraz więcej partnerów z branży kulinarnej jest zainteresowanych książką Anny Wojciechowskiej "Fifka i żulik", w której prezentowana jest tradycyjna łódzka kuchnia. Dzięki wprowadzeniu łódzkiego menu w restauracji hotelu Holiday Inn, turyści będą mieli okazję poznać lokalną kuchnię.
Maciej Szałek z Holiday Inn opowiada, że w hotelowym menu do kuchni żydowskiej nawiązuje śledź na trzy sposoby, z kolei sznycel to tradycja austriacko - niemiecka, a zalewajka serwowana na wędzonce to polski element. Do tego sernik marchewkowy, który jest połączeniem kuchni tradycyjnej i nowości. W okresie świątecznym goście hotelowej restauracji będą mogli zjeść gęś z kaszą. Do tego marynowane owoce i skorzonera.

Strefa Biznesu: Wypalenie zawodowe coraz większym problemem w Polsce
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?