Monika Karolczak, zastępca dyrektora Biura Promocji, Turystyki i Współpracy z Zagranicą UMŁ mówi, że coraz więcej partnerów z branży kulinarnej jest zainteresowanych książką Anny Wojciechowskiej "Fifka i żulik", w której prezentowana jest tradycyjna łódzka kuchnia. Dzięki wprowadzeniu łódzkiego menu w restauracji hotelu Holiday Inn, turyści będą mieli okazję poznać lokalną kuchnię.
Maciej Szałek z Holiday Inn opowiada, że w hotelowym menu do kuchni żydowskiej nawiązuje śledź na trzy sposoby, z kolei sznycel to tradycja austriacko - niemiecka, a zalewajka serwowana na wędzonce to polski element. Do tego sernik marchewkowy, który jest połączeniem kuchni tradycyjnej i nowości. W okresie świątecznym goście hotelowej restauracji będą mogli zjeść gęś z kaszą. Do tego marynowane owoce i skorzonera.
Strefa Biznesu: Przedsiębiorców czeka prawdziwa rewolucja z KSeF
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Światowej sławy muzyk oskarżany o antysemityzm. Kpił też z "polskiej wieśniaczki"
- Nowe ustalenia ws. eksplozji rakiety w Przewodowie. Biegli nie mają wątpliwości
- Jedna z największych zagadek wszechświata doczeka się rozwiązania? Jest nowy trop
- QUIZ. Najważniejsze daty z historii Polski. Zobacz, czy je pamiętasz