Łódzka kuchnia w hotelu Holiday Inn

Agnieszka Magnuszewska, dem
Tradycyjna łódzka kuchnia Maciej Stanik
Tradycyjna łódzka kuchnia trafiła do menu hotelu Holiday Inn. W jego skład wchodzą cztery potrawy odnoszące się do wielokulturowej tradycji Łodzi.

Monika Karolczak, zastępca dyrektora Biura Promocji, Turystyki i Współpracy z Zagranicą UMŁ mówi, że coraz więcej partnerów z branży kulinarnej jest zainteresowanych książką Anny Wojciechowskiej "Fifka i żulik", w której prezentowana jest tradycyjna łódzka kuchnia. Dzięki wprowadzeniu łódzkiego menu w restauracji hotelu Holiday Inn, turyści będą mieli okazję poznać lokalną kuchnię.

Maciej Szałek z Holiday Inn opowiada, że w hotelowym menu do kuchni żydowskiej nawiązuje śledź na trzy sposoby, z kolei sznycel to tradycja austriacko - niemiecka, a zalewajka serwowana na wędzonce to polski element. Do tego sernik marchewkowy, który jest połączeniem kuchni tradycyjnej i nowości. W okresie świątecznym goście hotelowej restauracji będą mogli zjeść gęś z kaszą. Do tego marynowane owoce i skorzonera.

Księgarnia Dziennika Łódzkiego: www.ksiegarnia.dzienniklodzki.plKsięgarnia Dziennika Łódzkiego: www.ksiegarnia.dzienniklodzki.plKsięgarnia Dziennika Łódzkiego: www.ksiegarnia.dzienniklodzki.pl

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie