Rezerwacje miejsc dostępne są przez stronę internetową restaurantweek.pl. Organizatorzy zachęcają do uczestnictwa większą grupą ludzi. Przy rezerwacji dla ośmiu osób, jedna z nich zje posiłek gratis.
W tym roku motto festiwalu brzmi „Szanuj jedzenie”. Impreza odbywa się w 12 regionach kraju. W Łodzi i okolicach możemy skorzystać z 26 lokali i ich propozycji. Zwykle do wyboru są dwa zestawy, w tym jeden bezmięsny. Czas trwania festiwalowego posiłku to 90 minut.
Restaurant Week 2019 - zobacz listę lokali i ich szczegółowe menu
Nasze restauracje to łódzkie: Angelo Restorante, Cztery Ściany, DaVella, Dwa Światy (Bałuty i Retkinia), Farina Bianco, Fatamorgana, Filharmonia Smaku, Gęsi Puch, Heksagon, Klub Wino, Las Tablas Tapas Bar, LaVende Bistro, Lokal, Motywy, Piwnica Łódzka, Powidok, Quale, Stary Rynek 2, Sote NoBo Hotel, U Kretschmera Tobacco Hotel, Wall Street BBQ oraz Zielona. Jest też zgierska Dzika Kaczka oraz Róża Wiatrów z Cesarki pod Strykowem.
Co można zjeść? Przykładowo w Farinie Bianco ( al. Piłsudskiego 14) w jednym z zestawów jako przystawkę dostaniemy miniburgera z łatą wołową, marmoladą mango-chilli, kiszoną szarlotką, warzywami i brioszką, jako danie główne polika wieprzowego z sosem demi-glace i gorczycą, purée z wędzonej cebuli, sałatką z głąbów kiszonej kapusty, galaretką Porto i pudrem chrzanowym, a na deser szyszkę z czekolady z sorbetem yuzu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?